Hotel Padang & Bukittinggi

Hotel Menarik di Bukittinggi dan Padang ialah senarai recomendation anda boleh rancangkan dalam pelancongan ke Sumatera Barat, Indonesisa. Sekiranya anda ingin melawat dan hendak melancong kat Padang Bukittinggi Indonesia, tentulah anda akan memikirkan hotel atau penginapan yang terbaik dan selesa untuk anda beristirehat (duduk) bersama keluarga. Disini kami maklumatkan dan cadangkan anda untuk menginap di hotel yang terbaik di Padang dan Bukittinggi.

Bandar Bukittinggi adalah sebuah Bandar yang memiliki sumber ekonomi terbesar di  Provinsi Sumatera Barat Indonesia. Pernah dijadikan ibukota negeri swaktu pemerintahan darurat Republik Indonesia. Disini juga terdapat banyak destinasi pelancongan yang amat menarik dan terokai untuk anda lawati.

Hotel Menarik Di Bukittinggi Dan Padang yang disyorkan untuk pelancong luar Negara dekat banda Bukittinggi dan Padang Indonesia.

1. NOVOTEL BUKITTINGGI

Hotel Menarik Di Bukittinggi Dan Padang Hotel mewah ini adalah yang terbaik di Bukit Tinggi. Ia terletak di Jalan Jaras Datuk Bandaro, Bukit Cangang Kayu Ramang, Guguk Panjang. Bangunan hotel berakitekan Minangkabau dan Moor. Dilengkapi dengan kolam renang outdoor dan meja depan untuk 24 jam. Juga terdapat urutan badan ,spa dan pusat kecantikan di sini. juga menyediakan minibar, bilik berhawa dingin , television dan seterika. Paling istimewa ia menyediakan peyimpanan bagasi percuma dan penyewaan kereta. Lokasinya amat dekat dengan Menara Jam Gadang, Gua Jepang dan Ngarai Sianok.

2. GRAND ROYAL DENAI VIEW HOTEL

Hotel Menarik Di Bukittinggi Dan PadangHotel kedua yang dicadangkan untuk anda terletak berdekatan Jam Gadang. Hanya 10 minit jika anda menggunakan kereta. Ia terletak di Jalan Yo Sudarso, No 7A. Hotel berhawa dingin bermula dari harga 600 ribuan sahaja. Ia dilengkapi fasiliti seperti wifi percuma, Air Condition, minibar, television, shower dan bathtub. Selain itu ia juga mempunyai pemandangan taman indoor serta layanan urutan badan.

3. ROYAL DENAI HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel ini juga popular di Bukit Tinggi. Ia terletak di Jalan Dr. A. Rivai No. 26. Lokasinya amat strategik  dan amat digemari pengunjung. Anda boleh melihat Gunung Singgalang dan Merapi disini. Hotel ini menyediakan aircondition dan kipas angina, lanati karpet, television , tempat untuk bersantai dan berehat, restoran dan layanan bilik.

4. GRAND ROCKY HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel Grand Rocky adalah hotel keempat yang disyorkan untuk anda. Terletak di Jalan Yos Sudarso No. 29 dan anda boleh berjalan kaki ke Jam Gadang atau Ngarai Sianok hanya dalam 10 minit sahaja. Hotel ini menawarkan restoran, bilik yang lengkap berhawa dingin. Harganya bermula dari 600 ribuan Rupiah. Dengan budget yang minimum, pelancong dapat menikmati bilik hawa dingin, wifi dan parking percuma. Setiap bilik dilengkapi dengan television, ruang rehat, permaidani dan interior yang mewah. Lebih menarik restoran disini menyajikan hidangan tempatan, Asia dan antarabangsa.

5. PUSAKO HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel ini tereetak di No. 7 Jalan Soekarno Hatta. Ia dilengkapi dengan retoran dan kolam renang. Ia juga menawarkan bilik yang lengkap dengan wifi, balkoni peribadi yang menghadap taman. Bilik mandi delengakapi dengan bathtub dan pengering rambut. Perkhidmatan ke airport juga disediakan. Hotel ini juga berdekatan dengan jam gadang.

6. THE BALCONE HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangIni adalah hotel yang keenam yang dicadangkan untuk anda. Lokasinya menghadap ke Gunung Merapi membuat pemandangan alamnya semakin indah. Harganya bermula dari 450 ribuan sangat bersesuaian dengan pemandangan yang indah. Biliknya dilengkapi dengan penghawa dingin, wifi percuma, taman landskap jendela tinggi, kolam renang dan spa. Hotel ini juga menawarkan sentuhan perabot kayu di bilik srta dilengkapi telivison.

7. CAMPAGO RESORT HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel ini berada di kawasan Jalan Cempaka No. 1 dengan menikmati pemandanagn Pergunungan Bukit Barisan. Jaraknya amat dekat dengan Bulittinggi, hanya mengambil masa 10 minit sahaja. Harga bilik bermula dari 400 ribuan Rupiah sahaja. Anda boleh menikmati bilik yang dilengkapi dengan wifi, tv satelit, saluran filem 24 jam dan fasiliti minuman teh atau kopi. Parking, kolam renang , gelanggang tenis, trek berjogging dan perkhimatan urutan spa.

8. NIKITA HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan Padang Hotel ini terletak di Jalan Jenderal Sudirman No 55 banda Bukittinggi. Ia menawarkan bilik yang elegan dan suite bilik mandi peribadi. Didalamnya juga terdapat restoran. Hotel ini hanya 5 minit perjalanan dari Jam Gadang.  Fasiliti yang terdapat di hotel ini adalah bilik mandi suite, TV kabel, AC, minibar, weifi dan shower. Perkhidmatan tambahan yang disediakan ialah seterika, sewa kenderaan dan parking peribadi percuma.

9. BENTENG HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangJarak hotel ini sangat dekat dengan Benteng Fort De Kock serta Zoo atau kebun bunatang, hanya 5 minit perjalanan. Hotel ini menawarkan bilik dengan balkoni peribadi serta pemandangan alam yang indah. Biliknya dilengkapi dengan AC, kipas angina, TV satelit, dan bilik mandi peribadi. Di bahagian luar trdapat restoran, tempat bersantai, lantai ceramic, keja dpan 24 jam. Anda boleh menyewa kenderaan dan penukaran matawang asing disini.

10. AMBUN SURI HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangSatu lagi hotel yang di cadangkan adalah Ambun Suri Hotel. Ia dilengkapi dengan restoran AC, bilik mandi suite, tv, balkoni peribadi yang menghadap jalan raya. Jaraknya hanya 3 mint berjalan kaki dari Tamn Bung Hatta. Inilah 10 hotel terbaik yang terdapat di Bukit Tinggi. Selain dari fasiliti yang lengkap ia jua terletak berhampiran tempat pelancungan terindah di Bandar Bukit Tinggi.

11. BUNDA HOTEL PADANG

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel ini sangat disyorkan untuk anda kerana beberapa kelebihannya. Fasiliti yang terbaik  disediakan, antaranya ialah parking, bekalan elektik yang lancar, bilik yang nyaman, potongan harga pada setiap bilik dan promo yang berkualiti tinggi. Amat sesuai untuk berehat bagi pelancung yang kepenatan. Cara booking amat mudah kerna boleh dilakukan melalui pemesanan dan booking online. Hotel ini terletak di Jalan Bundo Kanduang No 19 Padang, Sumatera Barat. Ia perlu menjadi pilihan utama anda untuk diri sendiri, keluarga atau pun group tour.

12. THE SRIWIJAYA HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangIni adalah sebuah hotel yang anda mampu sewa. Hotel ini terletak di di pinggir jalan raya kat bandar Padang sehingga anda mudah pergi kemana-mana. Untuk backpackers, hotel ini amat bersesuaian kerana kenderaan umum melalui di hdapan hotel ini. Ruang makan berada di tengah tengah bangunan hotel ini. Ia menyajikan sarapan khas Minangkabau seperti soto Padang, lontong sayur, serta makanan internasional. Harga bilik penginapan disini juga murah dan berpadanan dengan perkhidmatan yang diterima.

13. AMARIS HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangIa merupakan hotel 2 bintang  dan baru beroperasi di Padang. Lokasinya di Jalan Jenderal Sudirman No 19, Jati Baru. Ia terletak di pusat Bandar Padang dan memudahkan anda membeli belah di pasar tradisional dan ole-ole untuk di bawa pulang.

14. RANGKAYO BASA HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel ini adalah bertaraf 3 bintang. Ia adalah hotel Halal yang memberikan sentuhan elegan di setiap ruangannya. Ia terletak di Jalan Hang Tuah, No 211. Ianya sangat dekat dengan pusat membeli belah modern dan  tradisional. Hanya 3 minit berjalan kaki ke Plaza Andalas dan 10 minit ke Pasar Tradisional. Bagi yang suka berjogging atau berjalan  anda boleh menikmati semua ini kerrana sangat dekat dengan tepian pantai Padang.

15. MARIANI HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangSekiranya anda menginap disini, anda hanya mengambil masa 4 minit berjalan kaki ke Museum Adityawarman dan 11 minit ke Taman Budaya. Hotel ini menyediakan internet nirkabel percuma dan layanan concierge. Anda boleh makan tengahari tau malam di restoran yang disediakan. Anda juga boleh menikmati minuman di bar atau lounge. Ia juga menyediakan laundry/dry cleaning.

16. TRUNTUM HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangIa merupakan hotel 4 bintang  yang terletak di Jalan Gereja No 34. Lokasinya sangat strategic dimana didepannya terdapat monument tugu gempa bumi dan Taman Melati yang sangat indah pemandangannya. Hotel 4 bintang ini menyajikan arsitektur yang mewah dengan sentuhan klasik yang membuatkan anda dan keluarga dapat beristirehat dengan selesa.

17. PANGERAN BEACH HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangPangeran Beach Hotel merupakan hotel yang bertaraf 4 bintang. Ia menawarkan design bilik klasik dan moden. Ia terletak di Jalan Ir. H. Juanda No 79 yang menawarkan pemandangan pantai Padang. Sangat sesuai untuk anda bersiar siar dan berhibur hati. Ia juga berdekatan dengan medan selera dan makanan yang wajib anda makan adalah langkitang , iatu makanan khas Minang  sejenis siput laut yang kaya dengan protin.

18. MERCURE HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangPemandang pantai laut lepas adalah satu keunggulan tersendiri bagi Hotel Mercure ini. Ia menjadi tumpuan pelancung dari Indonesia dan juga luar Negara, reka bentuk bangunan di bina kukuh sebagai perlindungan dari gempa dan juga tsunami. Ia terletak di Jalan Purus IV Nombor 8, Padang Barat. Jaraknya nya 45 minit dari airport dan 10 minit berjalan kaki ke pelabuhan. Ia menyediakan 146 bilik dalam tiga jenis, superior, deluxe dan junior suite. Fasilitinya adalah penghawa dingin, internet, television, mini bar, air panas, pengering rambut serta perkidmatan laundry. Ia juga dilengkapi kolam renang, restoran, lounge, dan  sewa kereta.

19. SITINURBAYA HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel ini hanya 5 minit perjalanan ke Pantai Padang dengan kereta. Ia menyediakan akses wifi percuma, television, hawa dingin, rak pakaian, kamar mandi dan shower. Anda juga boleh menikmati sarapan di bilik anda.Ia juga berdekatan dengan Plaza Andalas dan jambatan Siti Nurbaya . Airport pula hanya 18 kilometer dari sini.

20. ALIFA SYARIAH HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel ini berada dalam kategori Guest House beralamat di Jalan Bandar Purus,No 29, Padang. Harga biliknya amat murah. Biliknya terdiri dari Superior Twin- Twin, bilik keluarga Superior, bilik Economy Double, bilik double. Check in pada jam 2 petang manakala checkout nya pula pada jam 5 petang.

21. RANGKAYO BASA PADANG PANJANG

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel ini pada mula namanya Flaminggo yang kemudian beralih di menej oleh Rangkayo Basa dalam group Sofian Inn. Alamat Hotel ini adalah Jl. Sutan Syahrir No. 144, Silaing Bawah, Padang Panjang Barat, Padang Panjang, Sumatera Barat. Sangat strategic jika dalam akses dari bandar Padang menuju bandar Bukittinggi.

22. PARKSIDE NUANSA MANINJAU RESORT

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel ini berada di Embun Pagi, Matua Mudiak, Matur, Kabupaten Agam, Sumatera Barat. Parkside Nuansa Maninjau Resort adalah salah satu hotel legenda di Kabupaten Agam, Sumatera Barat. Hotel ini bermula pada tahun 1975, yang selepas itu namanya menjadi ‘Parkside Nuansa Maninjau Resort’. Hotel ini sangat dekat berada dengan tasik Maninjau, yang mana mempunyai rancaknya alam Ranah Minang.

23. GRAN MALINDO HOTEL

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangHotel Menarik Di Bukittinggi Dan Padang seterusnya ialah Gran Malindo Hotel. Address: Jl. Panorama No.30, Kayu Kubu, Kec. Guguk Panjang, Kota Bukittinggi, Sumatera Barat 26136

24. THE ZHM PREMIERE HOTEL PADANG

Hotel Menarik Di Bukittinggi Padang Indonesia

ZHM Premiere Padang terletak di lokasi strategik hanya 45 minit dari airport Antarabangsa Minangkabau dan 5 minit dari Masjid Raya Sumatera Barat yang jua destinasi menarik di Padang, bisa anda tengok disini. Hotel ini mempunyai 200 bilik yang serba lengkap, dengan reka bentuk modern dan kemudahan lainnya seperti swimming pool, mini bar, hotel ini jua boleh tengok view bandar Padang.

Address : Jl. Thamrin no. 27, Padang 25211 Indonesia

25. SANTIKA PREMIERE HOTEL PADANG

Hotel Menarik di Bukittinggi dan PadangSANTIKA PREMIERE HOTEL PADANG rasmi hadir di pusat bandar Padang tahun 2021, dimana ia tidak jauh dari pantai Padang, hanya kurang dari 1 KM(1batu) sahaja. Hotel dengan 4 bintang ini mempunyai bilik 250 dengan 10 tingkat dengan address Jl. Jend. A Yani No.20, Olo, Kec. Padang Barat, Kota Padang, Sumatera Barat

26. HOTEL SANTIKA BUKITTINGGI

Hotel Menarik di Bukittinggi dan Padang

Hotel bintang 3 mulai aktif tahun 2020, setahun lebih dahulu daripada SANTIKA PREMIERE HOTEL PADANG. Santika Bukittinggi, Sumatera Barat mempunyai 130 bilik yang dibagi dalam macam ragam pilihan, seperti Superior, Deluxe, Deluxe Balcon, Deluxe Excecutive, Suite Balcon, dan Santika Suite.

Hotel ini jua tidak sampai 1 KM(1batu) daripada Jam Gadang tower, yaitu di Jl. Tuanku Nan Renceh No.33, Kayu Kubu, Kec. Guguk Panjang, Kota Bukittinggi, Sumatera Barat.

Kata Akhir

Itu adalah beberapa Hotel Menarik Di Bukittinggi Dan Padang yang mesti anda ketahui bila anda ingin menginap untuk menikmati percutian di Bukittinggi dan Padang, Sumatera Barat Indonesia. Anda juga boleh tengok Perkhidmatan Sewa Van Toyota Hiace Padang Bukittinggi dari kami.

WhatsApp
Facebook
Email
Twitter
WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Telegram
Khasanah Minang

Khasanah Minang