pakej-percutian-ke-bukittingi-padang-indonesia-istimewa

Pakej percutian Bukittinggi Padang  istimewa menyediakan pelbagai percutian ke Bukittinggi Padang Sumatera Barat Indonesia dengan jadual perjalanan yang paling lengkap untuk anda yang ingin menikmati suasana percutian yang paling berkesan dan memuaskan. Melancong dekat kawasan Sumatera Barat, terutama ke Bukittinggi dan Padang, Indonesia memanglah seronok dan memuaskan, pelbagai destinasi tempat pelancongan yang amat menarik untuk anda lawati seperti warisan sejarah, alam yang cantik mempesona, pantai yang indah dan makanan yang enak dan kraf tangan yang sangat popular untuk anda bawa pulang sebagai buah tangan dirumah.

Pelbagai Rujukan Menarik dalam Pakej percutian Bukittinggi Padang istimewa

Untuk pakej Bukittinggi Padang Indonesia, terdapat begitu banyak tempat pelancongan yang dapat anda lawati, setiap kawasan di Sumatera Barat memiliki berbagai budaya dan adat istiadat, ini adalah salah satu dari dua budaya utama di Indonesia yang memiliki pengaruh yang sangat besar dan menonjol. Setiap wilayah menampilkan berbagai kegiatan dan adat istiadat, seperti acara kenduri atau perkawinan, yang mengikuti keturunan matrilineal dalam keluarga mengambil garis keibuan, baik dari segi perkawinan, etnik dan warisan. Pulau Sumatera memang diberkati dengan pelbagai potensi pelancongan.

Antara kawasan yang tidak boleh dilupakan oleh pelancong adalah kawasan Bukittinggi. Banda ini, yang terletak di Provinsi Sumatera Barat, tidak boleh dipandang sebelah mata bagi pelancong dalam negara maupun luar negara. Selain dari nilai sejarahnya yang tinggi, pemandangan alam yang menarik dan warisan budaya Minangkabau.

Pakej percutian Bukittinggi Padang istimewa

Gambar by Engin Akyurt form Pixabay

Destinasi dan Pelbagai Makanan Lazat

Banda Padang adalah pusat ibu negri provinsi Sumatera Barat yang merupakan tujuan utama pelancongan di Padang dengan tawaran Pakej percutian Padang Bukittinggi kami. Dekat banda ini terdapat pusat pemerintahan Provinsi Sumatera Barat, pusat pendidikan dan pusat ekonomi. Terdapat pelbagai destinasi pelancongan, seperti pantai, gunung, kota lama, pulau dan sungai yang menawan. Pelbagai makanan lazat yang cukup terkenal dapat dinikmati disekitaran bandar ini seperti Sate, Soto, Nasi Padang, Ais Durian. Kami boleh menemui pelbagai variasi lawatan dalam pakej pelancongan di Bukittinggi dan Padang sebagai lawatan yang sangat menarik untuk anda kunjungi.

Nikmati masa percutian anda bersama keluarga dalam program Pakej percutian Bukittinggi Padang  istimewa dengan jadual perjalanan kami yang lengkap. Pakej Percutian ke Bukittinggi Padang Indonesia adalah salah satu Pakej Pelancongan Minangkabau yang kami rujukan dan sediakan untuk anda yang ingin merancang masa percutian dengan keluarga, kumpulan, trip syarikat atau agensi kerajaan di Bukittinggi Padang Barat Sumatra Indonesia. Seperti namanya, semasa lawatan anda, kami akan menjemput anda untuk mengunjungi pelbagai destinasi pelancongan di Padang Bukittinggi dan tentu saja sekarang yang paling papular adalah Kawasan Pelancongan Pulau Mandeh yang disebut Raja Ampat dari Sumatera Barat.

Pakej percutian Bukittinggi Padang istimewa

Menikmati suasana percutian di Bukittinggi Padang akan menjadi lebih selamat dan selesa jika anda menggunakan khidmat ejen pelancongan dengan kami. Selain anda tidak pening memikirkan rancangan perjalanan anda, pemandu pelancong dan tour guide kami dengan profesional, mesra dan maksima akan membawa anda melawat tempat pelancongan Bukittinggi Padang mengikut program yang anda mahukan.

3 Days 2 Nights
4 Days 3 Nights
5 Dyas 4 Nights
Special Pakej

Jom Pesan Sekarang juga

Untuk mendapatkan maklumat tentang tempahan pakej atau sekedar bertanya-tanya, sila hubungi nombor Telefon,
Whatsapp atau email yang tertera di halaman Website dan dapatkan Harga Terbaik dan Pelayanan Maksima dari kami.
WhatsApp
Facebook
Email
Twitter
WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Telegram
Khasanah Minang

Khasanah Minang